0

Extra vierge kokosolie

Een onontgeurde kokosolie is qua voedingswaarde altijd superieur aan een ontgeurde kokosolie. Op deze website verkopen wij overigens uitsluitend onontgeurde koudgeperste biologische kokosolie. Zie ook het artikel over ontgeurde of virgin kokosolie. Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel Met betrekking tot kokosolie betekent ongeraffineerd: ongebleekt en onontgeurd. Er zijn veel soorten kokosolie op de markt, de zogeheten rbd kokosoliën: Refined, Bleached, deodorized (geraffineerd, gebleekt, ontgeurd). Het is niet altijd te achterhalen op welke manieren dat is gebeurd, bvb bij hoge temperaturen (waarbij vitaminen en mineralen verloren gaan) of chemisch, waarbij residuen zoals hexaan in neck de kokosolie achterblijven. De kokosolie die wij aanbieden is in ieder geval puur natuur, mechanisch koudgeperst en van gecertificeerde biologische kwaliteit. Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel koudgeperst betekent dat de olie mechanisch in plaats van machinaal is geperst bij lage temperaturen en zonder het gebruik van chemicaliën. Als er bij het persen van kokosvlees een te hoge temperatuur bestaat, ontstaan er smaakafwijkingen, verbrandingsproducten en veranderingen in de chemische structuur. Je kunt je voorstellen dat dit de oorspronkelijke voedingswaarde van het kokosvet niet ten goede komt. Door het kokosvlees koud te persen worden de meeste voedingsstoffen behouden met een minimaal verlies aan voedingswaarde. E-book over kokosolie klik hier of op het plaatje hiernaast voor het gratis e-book kokosolie: verzadigd van gezondheid in onze downloadsectie. Op de downloadpagina vind je tal van andere nuttige downloads die als doel hebben om jezelf naar een hogere gezondheid te helpen! Naar de gratis downloads help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel de door de Amerikaanse wetenschapper Mary Enig aanbevolen hoeveelheid kokosolie per dag is 2 tot 4 eetlepels.

Kokosolie, veelgestelde Vragen kokos-Olie

De in kokosolie aanwezige mcsfa zijn caprylzuur, caprinezuur en laurinezuur. Kokosolie levert 8,6 kcal per gram. Zie ook het artikel over de voedingswaarde van kokosolie download het gratis infoboek over kokosolie op onze downloadpagina Ontdek de invloed van (verzadigde) vetten op je cholesterol (tip) Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel Onontgeurd betekent dat de kokosolie geen behandeling. Er zijn dan ook beslist geen (giftige) residuen in de kokosolie als industrieel gevolg van zon behandeling. Er zijn zowel ontgeurde als niet ontgeurde kokosoliesoorten op de markt. Met een ontgeuringsproces gaat er altijd voedingswaarde verloren. Dus feitelijk is de kwaliteit minder. Bij een ontgeurde kokosolie is het verstandig je af te vragen welke methode men voor die ontgeuring heeft gebruikt. Heeft men de kokosolie chemisch ontgeurd, dan zit je met mogelijke residuen (reststoffen) in de kokosolie. Tegenwoordig zijn er echter ook merken in de handel waarbij men met behulp van waterdamp heeft ontgeurd. Hoewel in dat proces ook altijd voedingswaarde verloren zal gaan, is dit niet belastend voor de gezondheid.

dat een gebalanceerde inname van verschillende soorten vetten gezonder is dan uitsluitend én soort vet of olie te consumeren. Het toevoegen van kokosolie kan helpen een eventuele disbalans recht te zetten. Klik hier voor meer info over de invloed van verzadigde vetten op je cholesterol Olijfolie bestaat voor 75 uit oliezuur, een gezond enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Kokosolie bestaat voor 65 uit mcsfa, voor ongeveer 50 uit laurinezuur. Zie ook onze downloadpagina voor meer achtergrondinfo en recepten Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel Een molecuulmodel van laurinezuur de vetzuursamenstelling van kokosolie is totaal anders dan die van boter en olijfolie. Allereerst bestaat kokosolie uit voornamelijk verzadigde vetzuren. Bovendien zijn 65 van deze vetzuren van het type mcsfa, wat staat voor Medium Chain Saturated Fatty Acids. Vertaald betekent dit Middellange keten Verzadigde vetzuren. Deze mcsfa worden anders door het lichaam opgenomen dan langeketenvetzuren.

Leer hoe je met kokosolie je lichaam kunt ontgiften

Sterker nog: vaak belemmert het laser juist een dergelijke werking. Mijn advies is om in ieder geval ruim voldoende water te drinken als je dit gaat doen. Wat creme je ook kunt doen is het dagelijks drinken van een groene smoothie. Groene smoothies hebben een ontgiftigende werking op je lichaam. Het is misschien even wennen, zoals met de meeste dingen, maar na een paar dagen merk je dat het je echt goed doet. Mocht je inspiratie willen en het ook eens willen proberen, lees dan dit artikel over groene smoothies maken binnen 5 minuten. Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel jazeker, er bestaat zeer uitgebreide documentatie over kokosolie. Vanwege toepasselijke wetgeving mogen wij deze echter niet op de website zetten wegens een conflict tussen commerciële en informatieve belangen. Wel mogen wij je deze onderzoeken een-op-een mailen. Neem contact met ons op via het contactformulier en vraag daarin om de onderzoeken. Je ontvangt dan een Excelbestand met een dertigtal onderzoeken, waarvan de meeste met een link naar het oorspronkelijke engelstalige artikel. Je moet dus wel Engels kunnen lezen.

Let op dat je een zuivere kokosolie gebruikt. Er zijn veel merken kokosolie in omloop. Veel van die merken worden heel goedkoop aangeboden, waardoor de indruk wordt gewekt dat het slim is om dat product te kopen. Wees je er echter van bewust, dat wat je op je huid smeert, uiteindelijk ook in je lichaam terecht komt. Wil je absoluut geen risico en het allerbeste voor je  lichaam, kies dan voor biologische fair for life gecertificeerde kokosolie help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel Vanwege toepasselijke wetgeving mogen wij geen claims doen aangaande de werking van kokosolie op ziektebeelden. Wel kunnen wij je 1-op-1 onderzoeken mailen die naar kokosolie gedaan zijn. Je kunt om deze onderzoeken vragen door middel van het contactformulier. Wil je weten wat de invloed is van vetten op je cholesterol, dan raden wij het e-book de waarheid over vetten aan van auteur Bart van veen. Klik hier voor meer informatie. Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel kokosolie kan een positieve invloed hebben op de schildklierfunctie. Medicatie staat er in zijn algemeenheid om bekend om een ontgiftende werking van het lichaam niet bepaald te ondersteunen.

Info - geen transvetzuren - geurloos

Onze kokosolie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Kenmerken van onze kokosolie zijn de volgende: biologisch, fair Trade (d.m.v. Het fair for Life certificaat). Daarnaast is de kokosolie ook gecertificeerd volgens het duitse naturland principe, dat nog strengere productie- en kwaliteitseisen stelt dan die voor de biologische certificering. Verder wordt de kokosolie jaarlijks door een onafhankelijk laboratorium getest op residuen en contaminanten (giftige stoffen) zoals pcbs, weekmakers en andere verontreinigingen. Tot dusverre is de kokosolie altijd door deze tests gekomen met goed resultaat. Klik hier voor ons biologisch certificaat. Klik hier voor kokosolie boeken, klik hier voor meer info over de invloed van vetten op je gezondheid. Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel jazeker, simpelweg wat kokosolie met bijvoorbeeld een lepel of vork uit de pot schrapen, in de handen al wrijvend laten smelten en dan in het haar masseren. De kokosolie houdt het haar vet en belemmert daarmee het uitdrogingsproces.

Hoewel kokosolie inderdaad door het jaar heen vaker vast is, is het geenszins onze bedoeling wellness om de consument te misleiden. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de invloed van vetten op onze gezondheid. De kokosolie komt bij relatief kleine coöperaties vandaan. De producent heeft nauwe banden met de farms. Zij hebben dan ook voor de kokosolie een fair for Life keurmerk zodat de mensen op de productielocatie goede werkomstandigheden en een eerlijk loon krijgen. Hierdoor investeer je met je aankoop indirect in de lokale economie. Klik hier voor meer informatie over onze kokosolie. Onze persoonlijke ervaring, maar ook ervaringen van onze klanten, is dat het totaal niet beauty overheersend. Er wordt slechts een zeer subtiele geur en smaak achtergelaten, maar niet zodanig dat de karakteristieke smaak en geur van je product (vlees / groente. Je kunt dus zonder zorgen bakken en braden in kokosolie / kokosvet waar nog geur en smaak aan zit. Klik hier voor het artikel over frituren in kokosolie.

Het verschil tussen extra vierge en ontgeurde kokosolie - ecomama

Kokosolie heeft een smeltpunt / traject dat bij gemiddeld 24C begint dit is afhankelijk van de streek en het seizoen van productie in verband met de vetzuursamenstelling. De definitie van of iets een vet of een olie is hangt samen met wat de toestand is bij kamertemperatuur. In Europa is die veel lager dan in tropische landen. Vandaar dat het in ons klimaat bijna altijd een vet. Met uitzondering van een goede zomer, dan zal je kokosolie smelten en een olie zijn. Veel aanbieders van kokosolie kiezen liever dior voor het woord olie dan vet. Vet heeft helaas in de loop der jaren overigens geheel onterecht! een negatieve bijklank gekregen. Helaas zijn we door de negativerende campagnes van de voedingsmiddelenindustrie min of meer een beetje bang gemaakt voor vet. Dus omdat olie veel positiever klinkt, kiezen kokosoliemarketeers liever voor het woord olie. Aangezien het product in de zomer daadwerkelijk een olie is of kan worden, is het gebruik van het woord kokosolie verdedigbaar. Sommige mensen vinden de term kokosolie misleidend of op zijn minst verwarrend, omdat de suggestie wordt gewekt dat het om een vloeibare substantie gaat.

Onverzadigd vet verlaagt juist het cholesterolgehalte, vooral van het slechte ldl-cholesterol. Transvet, een onverzadigd vet met een afwijkende structuur, vormt hierop een uitzondering: het heeft een nog sterker ongunstig effect op het slechte ldl-cholesterolgehalte dan verzadigd vet. bron, link gekopieerd op 21 februari 2014). Hoewel dit massage bovenstaande heel wetenschappelijk en degelijk klinkt, is deze informatie sterk verouderd. Het voedingscentrum gebruikt nog steeds in hun uitleg de termen cholesterolgehalte en ldl-cholesterol. Beide factoren zijn al lang niet meer erkend als de meest veelzeggende factoren met betrekking tot de gezondheid van hart- en vaatstelsel. Wetgeving verbiedt ons om op deze website uitspraken, suggesties of claims te doen ten aanzien van de werking van kokosolie op het hart- en vaatstelsel. Maar wij mogen u wel 1-op-1 berichten over de werking van kokosolie. Wilt u onderzoeken lezen over kokosolie, dan kunnen wij u een Excel-document toesturen met daarin ongeveer 30 relevante onderzoeken die wij hebben verzameld en die de periode beslaan. U gaat hiervoor naar de contactpagina en vraagt om de onderzoeken. Klik hier voor het e-book de waarheid over Vetten in onze webshop. Klik hier voor onze gratis e-books in de downloadsectie van de website.

Extra vierge kokosolie kokos-Olie

Het rookpunt van controleren ongeraffineerde kokosolie is 177C, dat van vierge olijfolie is 216C (wikipedia). Bij normaal gebruik zal de ongeraffineerde kokosolie nooit het rookpunt bereiken, bijvoorbeeld bij bakken in de pan. Bakken in olijfolie wordt door veel voedingskundigen afgeraden omdat het product rijker aan onverzadigde vetzuren is en daardoor uiteindelijk toch onstabieler en vatbaarder voor oxidatie is dan kokosvet. Ik sluit me aan bij het standpunt van wetenschapper Mary Enig (usa, doctor in de organische chemie) dat je neck maximaal 1 keer in dezelfde portie olijfolie kunt bakken. In kokosvet kun je meerdere keren zonder problemen bakken. Klik hier voor meer informatie over de voedingswaarde van kokosolie. Klik hier voor meer informatie over frituren in kokosolie. Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel. Het voedingscentrum zegt: Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang te kiezen voor producten met zo min mogelijk verzadigd vet en geen of weinig transvet. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed, vooral van het slechte ldl-cholesterol, en vergroot daarmee de kans op hart- en vaatziekten.

Extra vierge kokosolie
Rated 4/5 based on 750 reviews
SHARE

Wazedug, Sun, June, 03, 2018

Anders zou het tenslotte geen superfood zijn. Wat betreft macronutriënten is spirulina met name rijk aan eiwitten. De gezondheidsvoordelen van spirulina zijn te danken aan de vele micronutriënten zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. De voedingswaarde van spirulina kan wat verschillen tussen de merken. Dit heeft te maken met het gebied waar de spirulina is gekweekt.

Onimahem, Sun, June, 03, 2018

Chlorofyl staat bekend om haar reinigende detox eigenschappen. Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen? Doe deze test en ontdek je Afslank. Voedingswaarde van spirulina, van een superfood mag je natuurlijk verwachten dat het veel voedingswaarde heeft.

Zipysog, Sun, June, 03, 2018

De poedervariant leent zich goed om door bijvoorbeeld smoothies te doen. De tabletvorm is een uitkomst voor als je spirulina niet lekker vindt. Spirulina heeft een aparte blauwgroene kleur welke het mede te danken heeft aan chlorofyl (bladgroen). Indien je spirulina poeder gebruikt dan moet je oppassen dat het niet op je kleding komt, het bladgroen zorgt heel snel voor groene vlekken. In sommige voedingsmiddelen (zoetwaren, ijs, kauwgom) wordt chlorofyl als kleurstof toegevoegd, het staat dan als E140 op de verpakking aangegeven.

Romuso, Sun, June, 03, 2018

In de natuur groeit spirulina in mineraalrijke meren, met name in Mexico (in het Texcoco meer) en bepaalde delen van Afrika (langs de Grote rift Vallei en rond het Tsjaadmeer). Als superfood wordt deze alg gekweekt in speciale tanks met zoutwater. Het voordeel van het kweken van spirulina is dat er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn en er geen zware metalen door verontreiniging in kunnen komen. Als superfood kan je spirulina in poedervorm of in tabletvorm kopen.

Haveci, Sun, June, 03, 2018

Spirulina is een organisme welke al 3,6 miljard jaar op aarde groeit en heeft niet veel nodig om te groeien. Alles wat het nodig heeft is mineraalrijk water en zonlicht. Omdat spirulina alleen maar mineraalrijk water en zonlicht nodig heeft om te groeien, en omdat het zo voedzaam is, heeft de nasa spirulina voorgesteld als voedsel welke in de ruimte verbouwd kan worden zodat de astronauten ervan kunnen leven ( bron ). Geleerden vermoeden dat spirulina én van de eerste plantvormen op aarde was.

extra vierge kokosolie Woqic, Sun, June, 03, 2018

Laten we bij het begin beginnen en kijken wat spirulina precies. Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg. En voor wie het graag wil weten: de wetenschappelijke naam voor spirulina is Arthrospira.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: